Heini Nieminen on kouliintunut videonikkari

https://cocomms.com/2016/03/15/heini-nieminen-on-kouliintunut-videonikkari/

Television maailmasta Cocommsille tullut Heini Nieminen tietää, mistä aineksista hyvä video syntyy.

 

Cocommsissa tammikuussa viestinnän suunnittelijana aloittanut Heini Nieminen on omien sanojensa mukaan viestintätoimistonoviisina solahtanut muiden ”coconutsien” joukkoon vaivattomasti.

 

Ennen Cocommsia Heini ehti kartuttaa kirjoittajakokemusta toimittajana ja tiedottajana MTV:llä. Liikkuvan kuvan talona Maikkari kouli Heinin myös tuottamaan videoita. Kokemusta kertyi etenkin haastatteluvideoiden teosta.

 

– Niin kutsutut puhuva pää -videot saattavat kuulostaa yksinkertaisuudessaan hieman tylsältäkin tavalta viestiä, mutta mielestäni ne puolustavat paikkaansa. Niitä on melko helppo kuvata kevyelläkin varustuksella, ja oikea video oikeassa paikassa tavoittaa ihmiset tehokkaasti. Videon sisältö ja pituus kannattaa harkita tarkkaan, julkaistiinpa video sitten intrassa tai nettisivuilla.

 

Heini tuntee myös sosiaalisen median mahdollisuudet.

 

– Uudet sosiaalisen median palvelut innostavat tutustumaan uusiin tapoihin viestiä. Sisällöntuotannon yksi parhaita puolia onkin sen venyvyys ja moninaisuus – miten tuotat samalle asiakkaalle saman aiheen alle sisältöä vaikkapa Twitteriin tai Snapchatiin? Entäpä Periscopeen?

 

Hyvä viestijä osaa pelkistää

 

Heinin mielestä hyvä viestijä tuntee mediakentän ja osaa miettiä asioita monesta näkökulmasta. Projekteissa langat tulee pitää käsissä jatkuvasti.

 

– Hyvää viestintää on vaikeidenkin viestien yksinkertaistaminen tarpeeksi helppoon muotoon. Yksityiskohdat ovat tärkeitä, mutta kokonaisuuksien näkeminen vieläkin tärkeämpää. Hyvä viestijä osaa myös asettautua asiakkaan kenkiin. Miten voimme auttaa asiakasta?

 

Viestintätyön paras puoli löytyy Heinin mukaan kirjoittamisesta ja sen mahdollistamasta luovuudesta.

 

– Vaikka pienenä haaveammattini olikin eläinlääkäri, viestintätyö tuntuu olevan juuri oikea paikka itselleni. Viestinnän kenttä on laaja: on markkinointiviestintää, someviestintää, kriisiviestintää, perinteisiä tiedotteita ja uutisia. Muotoja, tyylejä ja alustoja on loputtomasti, Heini toteaa.

 

360-videot tulevat

 

Kysyttäessä alkaneen vuoden kiinnostavimpia viestintätrendejä, vastaus on heti valmiina.

 

– 360-videot! Niitä katsoja voi katsoa eri kulmista ja olla itse aktiivisesti mukana. Näissä tullaan varmasti tulevaisuudessa näkemään toinen toistaan mielikuvituksellisempia käyttötapoja.

 

Vapaa-ajalla suurin osa Heinin ajasta menee perheeseen, rentoutumiseen – ja intensiiviseen lätkäfanitukseen. Kevät meneekin jännittäessä, miten Helsingin IFK:n playoff-taival tänä vuonna sujuu.

 

Posted By

Anna Brchisky