DIY-talviloma virtuaalipalmusaarelle

https://cocomms.com/2016/03/04/diy-talviloma-virtuaalipalmusaarelle/

Virtuaalitodellisuus on sosiaalisin some-kanava ikinä, julisti Mark Zuckerberg Barcelonan mobiilialan kongressissa. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Virtuaalitodellisuus tulee muuttamaan sosiaalisen kanssakäymisemme sekä tapamme tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa.

 

Alan jätit, kuten Facebook, Google ja Samsung, kehittävät vauhdilla sovelluksia ja laitteita. Maistiaisia tästä ihmemaasta voi jo nauttia älypuhelimen ja pahvilaatikon avulla. Tee se itse -henkisenä, näppäränä naisena päätän hankkia tykötarpeet virtuaalitodellisuuspahvilaatikkoon ja koota sen itse.
 
Pahvilaatikon lisäksi tarvitaan virtual reality -sovellus älypuhelimeen. Sisältöjä löytyy sovelluksista ja YouTubesta. Tarjolla on etunenässä demoja, pelejä ja erotiikkaa. Matkailuala näyttää olevan 360-videoiden kaupallisessa hyödyntämisessä pioneeri.
 
Kotimaisia videoita on tuottanut Facebookiin muun muassa Tjäreborg. Mielestäni ansaitsen paon Helsingin loskasta ja harmaudesta, joten valitsen virtuaalitalviloman Karibialla. Asettaudun mukavasti nojatuoliin ja asettelen virtuaalitodellisuuslaatikkoni nenälleni.
 
Tuntuu epäilyttävältä tuijottaa puhelimen näyttöä vain muutaman sentin etäisyydeltä silmistä. Kuulunhan sukupolveen, jolle on tosissaan syötetty tietoa kännykän aivoja vahingoittavasta säteilystä. Käyttö vaatiikin totuttelua. Ensimmäinen heilautus ylös ja alas tuntuu vatsan pohjassa asti.
 
Pääsen pian jyvälle, ja katselu alkaa tuntua mukavalta. Mutta juuri silloin kolmevuotiaan keijupuvun vetoketju menee jumiin. Pettymyksekseni virtuaalipakoni arjesta muuttuu autenttiseksi virtuaaliperhelomaksi. Jatkokehitysidea Tjäreborgille: virtuaalilapsiparkki, johon muksut voi lähettää nojatuolimatkailun ajaksi.
 
Mietin millaisia tulevaisuuden virtuaalimatkat olisivat. Katselisimme nähtävyyksiä ja kokisimme huimia elämyksiä omalta kotisohvalta. Läpsyttäisimme virtuaalibikineissä ja -flipflopeissa kortteliravintolaan, missä virtuaalitodellisuuslasit muuttaisivat tarjoilija-Pirkon Carmeniksi.
 
Sitten mietin tytärtäni pakenemassa todellisuutta lasit päässä kotisohvalla. Siellä hän nyt jo tuijottaisi tuntitolkulla My Little Ponya, jos antaisimme. Pelottava ajatus.
 
Suuret massat ovat vasta löytäneet Facebookin. Edelläkävijät pirstaloituvat eri kanaviin, ja uusien some-palveluiden käyttäjämäärät eivät vielä ole nousseet bisneksen kannalta merkittäviksi. Virtuaalitodellisuus on jo täällä, mutta läpimurto riippuu siitä, kuinka helppoa on löytää, tuottaa ja jakaa laadukasta sisältöä ja milloin kohtuuhintaiset VR-lasit tulevat markkinoille.

Posted By

Sini Sorainen