Herää huomiseen jo tänään ja kehitä työntekijäkokemusta

https://cocomms.com/2016/02/09/heraa-huomiseen-jo-tanaan-ja-kehita-tyontekijakokemusta/

Onnittelut, sinulla on mahtava tuote/palvelu ja markkinat ovat puolellasi. Pärjäät loistavasti vielä tänään, mutta huomenna olet jo mennyttä, jos yrityksesi työntekijäkokemus ja asiakaskokemus eivät ole kunnossa.

 

Piilaaksossa on herätty jo huomiseen, jossa kilpailu osaajista on raivokasta, ja parhaita tekijöitä hellitään ainutlaatuisella työntekijäkokemuksella.

 

Olen omin silmin nähnyt, kuinka Cocommsin asiakasyritykset ovat laittaneet niitä kuuluisia paukkuja työntekijäkokemuksensa kehittämiseen, ja voihan pojat – kylläpä vaan onnellinen työntekijä on mainio asiakaspalvelija, jolle kaivelee mielellään kolikot kukkaronsa kätköistä.

 

Työntekijäkokemus on myös Cocommsin agendalla: jos olet tutustunut verkkosivuihimme, niin olet huomannut, että onnellisuus on yksi arvoistamme. Onnellisuus on meille erittäin tärkeä arvo ja teemme joka päivä töitä sen eteen, että eläisimme tuota arvoa arjessamme.

 

Jos haluat organisaatiosi tulevaisuuteen lisää antoisia kilometrejä, niin tee nämä kolme asiaa vielä tämän vuoden aikana:

 

 

1. Sitouta johto työntekijäkokemuksen kehittämiseen.

Olen sanonut tämän jo monta kertaa mm. Cocommsin blogissa, mutta sanon sen vielä kerran (ja vielä sata kertaa tämän jälkeen): organisaation työntekijäkokemuksen kehittäminen on mahdollista vain jos myös johto on sitoutunut tähän missioon.

 

2. Pohdi, millainen työntekijäkokemus heijastaa organisaatiosi kulttuuria.

 

“Everything from the food employees eat to the technologies they use to get their jobs done to the office spaces they work in are all a part of the employee experience”, sanotaan Forbesin artikkelissa. Airbnb on tästä loistava esimerkki.

 

Forbesin artikkelissa myös todetaan, että se, mikä toimii esimerkiksi Googlella, ei välttämättä toimi omassa organisaatiossasi. Älä siis kopioi tai nyhjää tyhjästä, vaan ammenna työntekijäkokemuksen rakennuspilarit organisaatiosi kulttuurista.

 

3. Selkeytä viestinnän rooli työntekijäkokemuksen kehittämisessä.

Hyvä viestinnän ammattilainen, sinulla on tärkeä rooli työntekijäkokemuksen kehittämisessä: autat kollegoitasi muun muassa pukemaan työntekijäkokemuksen sanoiksi ja annat heille työkaluja kehittää omaa viestintäosaamistaan, joka on hyvän työntekijäkokemuksen keskiössä. Suosittelemme myös kirjoittamaan sanan ”työntekijäkokemus” yrityksesi strategiaan.

 

Ps. Tulehan kanssani juttusille Twitterissä (@NinaJousenkyla), niin turistaan lisää työntekijäkokemuksesta ja vieläkin paremmasta työelämästä.

Posted By

Nina Jousenkylä