Karoliina Heimo innostuu intensiivisistä muutosviestintäprojekteista

https://cocomms.com/2015/11/19/karoliina-heimo-innostuu-intensiivisista-muutosviestintaprojekteista/

Haastavat muutosviestinnän projektit ovat Karoliinan heiniä. Ne ovat usein vaativia sekä johdon että alaisten näkökulmasta. Kokenut tiimi tukenaan Karoliina etsii toimivia ratkaisuja muutosten toteuttamiseen viestinnän avulla.

 

Cocommsin yritys- ja muutosviestinnän tiimin vetäjä Karoliina Heimo toimi ennen viestintätoimistoa ”toisella puolella pöytää”. Hän työskenteli pääomasijoitusyritys 3i:ssä ensin Suomessa ja myöhemmin pääkonttorissa. Lontoosta käsin Karoliina vastasi viestinnän linjauksista Pohjoismaissa ja saksankielisissä maissa.

 

– Kilpailutin kaikissa maissa viestintätoimistot. Viimeisimpänä tutustuin Suomen viestintätoimistokenttään. Mietin, miksen voisi kokeilla uraa viestintäkonsulttina.

 

Ajatukset muuttivat todeksi, kun Karoliina palasi syksyllä 2007 Suomeen ja aloitti konsulttina Cocommsin riveissä.

 

Yrityskauppoja ja strategiajalkautuksia

 

Aluksi Karoliina teki yritysviestintää erityisesti rahoitusalan yrityksille, mutta halu laajentaa osaamista vei kolmen vuoden jälkeen muutoshankkeiden pariin.

 

Muutosviestinnässä Karoliinaa motivoivat vaihtuvat tilanteet, asiakkaat ja toimialat.

 

– Keissit ovat hyvin erilaisia. Kyseessä saattaa olla vaikkapa yrityksen uudelleenorganisointi, joka voi tuoda mukanaan yt-neuvotteluita. Tuemme silloin johtoa viestien muodostamisessa ja niiden viestimisessä henkilöstölle. Esimiehet kaipaavat usein eniten viestinnällistä tukea, sillä kokonaiskuva jää heille ylintä johtoa hämärämmäksi. He ovat kuitenkin ne, jotka joutuvat vastaamaan työntekijöiden kysymyksiin.

 

Muutostilanteet saattavat toisinaan olla työntekijöiden kannalta ikäviä, ja se asettaa haasteita viestinnälle.

 

– Tällöin täytyy miettiä, miten työntekijät saadaan ymmärtämään tilanne ja näkemään visio, johon muutoksilla tähdätään. Viestinnän tulee olla selkeää ja riittävää, jotta viesti menee perille.

 

Takana vahva ja energinen tiimi

 

Cocomms on mukana viestimässä myös strategiauudistuksista ja yrityskaupoista, jotka nekin ovat haastavia tilanteita.

 

Erityisen kiinnostavia Karoliinasta ovat projektit, joissa pääsee kunnolla paneutumaan työntekijöiden sitouttamiseen. Näitä ovat esimerkiksi fuusiot.

 

– Autamme johtoa ymmärtämään, miltä tilanne näyttää työntekijän näkökulmasta. Viestit ja keinot suunnitellaan niin, että ne olisivat työntekijöille mahdollisimman relevantteja ja osallistavia.

 

Tiukkojen työrupeamien vastapainoksi Karoliina lenkkeilee ja matkustaa. Reissuillaan hän tahtoo valloittaa vuoria. Kohteen hän valitseekin sen mukaan, missä voi vaeltaa.

 

– Ennen Cocommsille tuloa olin viisi kuukautta reppureissulla Kaakkois-Aasiassa. Se kokemus jäi mieleen. Mieleenpainuva elämys oli myös toissa vuoden Inca Trail -vaellus Machu Picchulla Perussa.

 

Seuraavaa kohdettaan Karoliina ei vielä paljasta. Kaukomaille sekin kuitenkin todennäköisesti suuntautuu.

 

[blockquote text=’Karoliina Heimo rakastaa matkailua. Toissavuoden aktiiviloma suuntautui Machu Picchulle Peruun.’ text_color=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=”]

 

 

Karoliinan 7 vinkkiä muutosviestintään

 

  1. Pohjusta maaperä. Vakuuta henkilöstö siitä, että muutosta tarvitaan. Kerää vedenpitävät ja helposti ymmärrettävät perusteet.
  2. Luo innostava visio. Kerro konkreettisesti ja havainnollisesti, millaiseen tulevaisuuteen muutosohjelma tähtää. Älä unohda esimerkkejä. Kerro tarina, se jää mieleen!
  3. Toista. Ja toista ja toista. Olet ehkä itse valmistellut asiaa pitkään, ja se on sinulle selvää pässinlihaa, mutta viestin uppoaminen kaikkiin kuulijoihin vaatii yllättävän monta toistoa.
  4. Osallista. Asia kuin asia on helpompi ymmärtää, kun sitä on ollut itse mukana työstämässä. Parhaimmillaan samalla selviää myös oma rooli osana kokonaisuutta. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon osallistuminen vaikuttaa sitoutumiseen, kun tavoite on määritetty yhdessä.
  5. Innosta ja motivoi. Käy vuoropuhelua tiimisi kanssa ja toimi itse esimerkkinä. Viesti jatkuvasti ja vahvista muutoksen etenemistä kertomalla onnistumisista.
  6. Ole avoin ja rehellinen. Kerro rehellisesti ilmenneistä ongelmista ja mitä niille tehdään.
  7. Kuuntele ja anna tilaa ihmisten tunteille. Muuta taktiikkaa, jos muutosvastarinta jyllää aina vain. Muista muutoskäyrän vaiheet ja peilaa reaktioita siihen. Anna muutosta eteenpäin vieville positiivista palautetta!
Posted By

Henna Kauppila