Johtajan tulikoe

https://cocomms.com/2015/09/09/johtajan-tulikoe/

Noitavainojen aikaan noidat tunnistettiin tulikokeen avulla. Noidiksi epäillyt pantiin seisomaan kuuman raudan päällä tai tulisilla hiilillä.

 

Myös nykyaikana tarvitaan ihmisiä, jotka kykenevät kulkemaan tulisilla hiilillä ja olemaan erilaisia kuin muut.

 

Uuden ajan johtajat osaavat navigoida nykymaailman murroksessa ottamatta mitään itsestäänselvyytenä, kumartamatta vanhoja oppeja ja pelkäämättä auktoriteetteja. Nämä johtajat mukauttavat sanansa ja tekonsa jatkuvasti muuttuviin tilanteisiin ja erilaisten ihmisten tarpeisiin. He uskovat, että ihminen on syntyjään hyvä ja luotu tekemään hyvää. He pyrkivät luomaan puitteet, joissa tämä hyvän tekeminen ja vastuun kantaminen omasta toiminnasta on mahdollista. He purkavat vanhat, sopimattomat rakenteet ja rakentavat uusia tilalle.

 

Ei mikään helppo tehtävä tässä hullussa maailmassa, jossa kaikkea uutta ja erilaista lyödään kuin vierasta sikaa, vaikka ei roviolle asti mentäisikään!

 

Maailmassa on jo johtajia, jotka hyödyntävät kaikkea kokemaansa, kehittävät intuitiotaan, opettelevat uutta ja peilaavat jatkuvasti päätöksiä isompaan viitekehykseen miettien, onko niissä mitään järkeä ja ovatko ne kestäviä. Nämä johtajat synnyttävät työpaikkoja, joihin ihmiset haluavat töihin. Näissä yrityksissä ja organisaatioissa työntekijät pystyvät olemaan omia, kokonaisia itsejään ja tekemään merkityksellistä työtä.

 

Törmäsin itse transformatiiviseen johtajuuteen eli niin kutsuttuun tietoiseen johtajuuteen ystävien kautta. Kyseessä on uusi, maailmalla nopeasti leviävä johtamistapa, joka sekoittaa sopivasti akateemisuutta ja käytäntöä.

 

Kyllä kolahti.

 

Olemme Cocommsissa vuosien saatossa tukeneet useita asiakkaitamme erilaisissa muutosprojekteissa. Vaikka tulosta on syntynyt, meidänkin on uudistuttava ja kehitettävä lähestymistapojamme. Nykyajan jatkuviin muutoksiin tottuneet työntekijät eivät syty aiheista, jotka kokevat ulkokohtaisiksi ja joissa keskitytään vain yrityksen näkökulmaan. Uskon, että todellisia muutoksia saadaan aikaan vasta, kun muutoksilla on jotain merkitystä – kun ihmiset saavat itse tehdä jotain merkityksellistä. Organisaatioiden toimintaa pitää muuttaa kokonaisvaltaisesti.

 

Olemme kehittämässä Cocommsia vastuullisemmaksi ja itseohjautuvammaksi yritykseksi, joka toteuttaa omaa missiotaan asiakkaiden elämän helpottamiseksi ja viestinnän sujuvoittamiseksi. Samalla kehitämme palveluja johtajille ja yrityksille sekä organisaatioille, jotka haluavat mukauttaa toimintaansa uuden maailman tarpeisiin. Ilman inkvisitiota ja poltinrautojakin johtajan tulikoe on nykyajan muuttuva maailma. Uskomme, että siinä maailmassa viestinnällä on keskeinen rooli.

 

Kaija Pohjala

 

ps. Olemme perustajajäsenenä mukana Amara AdVenture -seminaarissa perjantaina 18.9. Korjaamolla, Helsingissä. Päivän teemana on transformatiivinen johtajuus. Jos haluat tietää asiasta lisää, ole yhteydessä minuun ja/tai seuraa aihetta some-kanavistamme.

Posted By

Kaija Pohjala