Anna-Mari Tiilikainen – diileristä talousviestijäksi

https://cocomms.com/2015/09/09/diilerista-talousviestijaksi/

Cocommsin monissa liemissä keitetty vanhempi neuvonantaja Anna-Mari Tiilikainen, tuttavallisemmin ”Tiltsu”, tunnetaan rautaisen talousviestinnän osaamisen lisäksi railakkaasta huumorintajustaan. Ajankohtaisten tapahtumien lisäksi erityisesti toimiston erilaiset juhlatilaisuudet saavat tilannekomiikan mestarin innostumaan.

 

Opiskelupaikka Helsingin kauppakorkeakoulussa toi Anna-Marin Joensuusta Helsinkiin hektisellä 80-luvulla.

 

Kansainvälisen liiketoiminnan opiskelujen jälkeen naisen tie kulki Citibankiin valuuttadiileriharjoittelijaksi. Kansainvälinen pankki siirsi Suomen toimintonsa pian Kööpenhaminaan, mutta vuoden diilerikokemuksen avulla Anna-Mari sai optiomeklarin paikan Servisen Arctos & Partnersista.

 

Diilaten ja svengaten

Ajoitus oli mainio, sillä samoihin aikoihin avautuivat Suomen arvopaperi- ja optiomarkkinat. Finanssialalla elettiinkin Anna-Marin mukaan hulluja vuosia.

 

– Nousukaudella päivät treidattiin ja illat tehtiin bäkkärihommia. Yöt juhlittiin Adlonissa, pörssin alakerrassa samppanjalasit kädessä, Anna-Mari nauraa.

 

Lopulta diilerin hommat saivat riittää. Anna-Mari päätyi viestinnän pariin Kauppamainos FCB:n kautta. Mainostoimistossa tulivat tutuiksi vuosikertomukset, pörssilistautumiset ja osakeannit.

 

Seuraavaksi Anna-Mari siirtyi Metsoon, joka syntyi Valmetin ja Rauman fuusiossa vuonna 2000.

 

Metsossa Anna-Mari oli mukana perustamassa yrityksen IR-toimintoa.

 

Seuraavat vuodet kuluivat lentokoneessa ja edustusmersun takapenkillä.

 

– Passintarkastuksessa oli välillä vaikea muistaa, mistä sitä oli tulossa ja mihin menossa.

 

Lennokasta menoa

Cocommsiin Anna-Mari tuli syksyllä 2006, silloisen työkaverin kehotuksesta.

 

Anna-Mari vastaa Cocommsin finanssiviestinnän palveluista, talousviestinnästä ja sijoittajasuhteista. Lisäksi hänen vastuullaan ovat finanssisektorin asiakkuudet. Cocommsin asiakkaina on useita suuria ulkomaisia varainhoitajia.

 

Toinen osaamisalue ja intohimo on ilmailu. Lentokonevalmistaja Airbus onkin Anna-Marin asiakkaita.

 

Haastavat kansainväliset asiakkaat tuovat työhön oman lisänsä.

 

– Viestintätoimistossa näkee paljon ja hommat ovat kivoja, vaikka välillä työ onkin rankkaa. Aluksi ajattelin, että teen tätä vain vähän aikaa. Nyt olen kuitenkin ollut Cocommsissa yhdeksän vuotta. Mielenkiintoiset asiakkaat ja projektit sekä ihanat työkaverit tuovat potkua työhön.

 

Viestintäalan ja Cocommsin tulevaisuuden Anna-Mari näkee valoisana.

 

– Maailma on menossa yhä enemmän viestimisen suuntaan. Osaamista tarvitaan sekä yrityksissä että viestintätoimistoissa. Toisin kun moni luulee, viestintä ei ole pelkkää lukemista ja kirjoittamista. Ilman viestintää yritystä ei ole olemassa, eikä ilman viestintää ole johtamistakaan. Näiden asioiden takia meitä tarvitaan!

Posted By

Tomi Koljonen