Mielipiteillä vaikuttajaksi?

https://cocomms.com/2015/07/23/mielipiteilla-vaikuttajaksi/

Mitä yhteistä on Henri Alénilla, Caitlin Moranilla ja Katleena Kortesuolla? Todennäköisesti aika paljonkin, mutta ainakin kaikki kolme ovat cocommslaisten suosikkimielipidevaikuttajia.

 

Esimerkiksi Henri Alénilla on Twitterissä lähes 50 000 seuraajaa. Alénin somesuosion juuret ovat ravintoloiden ja TV-ohjelmien lisäksi huippukokin twiittaamissa resepteissä. Täydellinen tomaattikastike upposi miehen seuraajiin kuin veitsi kuumaan voihin, ja seurauksena markettien hyllyt tyhjenivät Mutti-merkkisistä tomaattivalmisteista. Myös somemunakas ja joulukinkun paisto-ohje olivat suuren luokan hittejä.

 

Alénin toiminta Twitterissä on kuin suoraan oppikirjasta (jos järkevä sellainen olisi olemassa): luo erinomaista sisältöä omalla ydinosaamisalueellasi ja osallistu myös muihin kiinnostaviin keskusteluihin. Ruoan lisäksi Alén keskustelee mielellään jalkapallosta, tasa-arvoisesta avioliittolaista tai Kreikan kriisistä. Myös aktiivisuus ja jatkuvuus ovat tärkeitä tekijöitä: kahdessa ja puolessa vuodessa Alénilta on syntynyt yli 26 000 twiittiä.

 

Sosiaalisen median seuratuimmat ihmiset ovat perinteisesti julkkiksia esimerkiksi Kim Kardashianin tai Jamie Oliverin tapaan, mutta myös puhtaasti yritysmaailmaan ja työelämään liittyvä sisältö on yhä suositumpaa. Esimerkiksi LinkedIn tarjoaa jatkuvasti enemmän mahdollisuuksia sisällöntuotantoon ja vuorovaikutukseen.

 

Aikaisemmin yritykset palkkasivat lähinnä julkkiksia tuotteiden ja palveluiden kasvoiksi. Tänä päivänä yrityksen keulakuvana on kuitenkin yhä useammin yrityksen oma työntekijä. Oman alansa asiantuntijan ei kannatakaan tyytyä ainoastaan seuraamaan yritysjohtajien ja julkkisten mielipiteitä, vaan ryhtyä rohkeasti vaikuttamaan sosiaalisen median kautta. Esimerkiksi LinkedIn, Twitter ja bloggaaminen tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja oman asiantuntemuksen levittämiseen.

 

Matka mielipidevaikuttajaksi saattaa olla vaikea aloittaa, mutta loppujen lopuksi se saattaa olla jopa yllättävän yksinkertaista. Vaikka et olisikaan mestarikokki, ota oppia Henri Alénilta: aktiivisuus, omaperäisyys ja vuorovaikutus ovat kaikkien mielipidevaikuttajien avaintaitoja.

 

P.s. Kaikki tässä kirjoituksessa listatut henkilöt ovat jonkun cocommslaisen suosikkimielipidevaikuttaja. Arvaa, kuka on kenen?

Posted By

Tomi Koljonen