Arvostatko lukijaasi?

https://cocomms.com/2015/07/09/arvostatko-lukijaasi/

Koulun alusta alkaen meihin on taottu sisään kaikenlaisia kielioppisääntöjä ja kirjoitusohjeita. Ne tuntuvat vain menevän monilla heikosti perille.

 

Ehkä näkökulman vaihtaminen auttaisi. Sääntöjä ja ohjeita ei ole tarkoitettu kirjoittajan kiusaksi, vaan niiden avulla jokainen pystyy kirjoittamaan tekstiä, joka on mahdollisimman yksiselitteistä ja ymmärrettävää.

 

Hyvä esimerkki kaksiselitteisestä ilmaisusta on perinteinen ”ensin saunotaan ja sitten syödään vasta”.

 

Kysymys on siitä, arvostatko lukijaasi tai haluatko ainakin antaa itsestäsi sellaisen käsityksen.

 

Jos vastauksesi on kyllä, haluat ilmaista itseäsi niin, että lukija saa kertaluvulla selville kaiken olennaisen eikä joudu tavaamaan tekstiä moneen kertaan saadakseen siitä tolkkua, ehkä.

 

Huonosti kirjoitetut lehtiartikkelit ja nettiuutiset voi vain jättää lukematta, mutta työelämässä ohjeet ja meilit on yleensä pakko lukea ja tulkita jotenkin.

 

Jos viesti on kirjoitettu vähän sinne päin, tulkinta menee helposti pieleen. Joudut selittelemään pitkäänkin, mitä itse asiassa tarkoitit. Väärin ymmärretty toimeksianto voi johtaa siihen, että ei tullut takkia, tuli kukkaro. Alkaa myös syyllisten etsiminen ja pahimmillaan hutkiminen.

 

Hyvällä kielellä on kaupallistakin merkitystä. Jos Masa etsii kahvinkeitintä eri verkkokaupoista, valitseeko hän kaupan, jonka sivut näyttävät puolikielisen tekemiltä, vai kaupan, jossa kaikki oleelliset tiedot on esitetty selvästi ja napakasti?

 

Jos et tiedä ketään osaavaa ja avuliasta, apua löytyy netistä. Kotimaisten kielten keskus on tuonut kaikkien käyttöön paitsi sanakirjan myös ohjepankin, josta löytyy ohjeita oikeinkirjoitusasuista tyyliasioihin.

 

Pieni pinnistäminen kannattaa. Pääset itse vähemmällä, kun viesti menee perille kerralla oikein. Annat myös lukijallesi kuvan, että arvostat hänen aikaansa.

Posted By

Anne Hänninen