Lääketeollisuus pyristelee irti mainetaakasta

https://cocomms.com/2015/05/05/laaketeollisuus-pyristelee-irti-mainetaakasta/

Lääketeollisuus ry:n viestintäjohtaja Tuomas Nurmela toteaa taannoisessa blogissaan, että lääketeollisuudessa viihdytään epämukavuusalueella. Nurmela puhuu ennen kaikkea alan uskalluksesta investoida tutkimukseen ja pitkäjänteiseen tuotekehitykseen.

 

Nurmelan toteamus pätee kuitenkin myös järjestön päätökseen uusista läpinäkyvyyssäännöistä.

 

Reilun vuoden kuluttua Lääketeollisuus ry:n jäsenyritysten tulee nimittäin ilmoittaa – lääkärien suostumuksella toki – taloudelliset sidonnaisuutensa terveydenhuollon asiantuntijoihin ja organisaatioihin.

 

Sysäys sääntömuutokseen tulee lääketeollisuusliittojen eurooppalaiselta kattojärjestöltä. Kyse on kuitenkin alan itsesäätelystä, ei lakimuutoksesta. Myös tärkeimmät kumppanit Lääkäriliitto ja Apteekkariliitto seisovat vahvasti sääntömuutoksen takana.

 

Nyt kun avoimuuden, eettisyyden ja läpinäkyvyyden ylevät termit toistuvat lähes poikkeuksetta itseään kunnioittavien organisaatioiden viestintästrategioissa, lääketeollisuus on ottanut lusikan kauniiseen käteen ja päättänyt lisätä toimintansa läpinäkyvyyttä.

 

Lääketeollisuus kantaa edelleen varsin raskasta menneisyyden mainetaakkaa.

 

Mielikuvat lääketeollisuuden sponsoroimista lääkäreiden Karibian-risteilyistä ja golfmatkoista istuvat tiukassa, vaikka tarinat ovat jo pitkään olleet muisto vain.

 

Kuulostivatpa maineviestinnän periaatteet kuinka kuluneilta tahansa, ne ovat tässäkin tapauksessa tärkeä työkalu. Lääketeollisuus ry osoittaa aitoa halua muuttaa vanhentuneita, ehkä jopa vääristyneitä mielikuvia alan eettisyydestä ja lisätä toimialan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

 

Tähän tarvitaan rohkeita tekoja, päätöksiä ja toimintatapojen muutoksia – tehokasta ja suunnitelmallista viestintää tietenkään unohtamatta.

Posted By

Petra Tirkkonen