Juuso Rönnholm – politiikan koodinpurkaja

https://cocomms.com/2015/05/05/juuso-ronnholm-politiikan-koodinpurkaja/

Kolmikymppisellä Juuso Rönnholmilla on vaikuttaminen verissä. Hän siirtyi maaliskuussa erityisavustajan hommista Cocommsiin vaikuttajaviestinnän konsultiksi.

 

Ennen siirtymistään Cocommsiin Juuso on vuodesta 2008 lähtien työskennellyt eri tehtävissä kokoomuksessa. Juuso ehti siis tutustua syvällisesti poliittisen päätöksenteon koukeroihin ja kuulla monet ulkopuolisten puheenvuorot.

 

– Hyvä vaikuttajaviestijä tiivistää sanottavansa ja esittää ratkaisuehdotuksen. Liika tyrkyttäminen tai pelkkien ongelmien esille tuominen ei vie omaa asiaa eteenpäin” Juuso muistuttaa.

 

Yhteiskunnan kehittäminen on kiinnostanut Juusoa pikkupojasta lähtien.

 

– Kotona keskusteltiin usein yhteiskunnallisista asioista. Jo yläasteikäisenä tiesin, että politiikka on oikea ala minulle.

 

Lukion jälkeen Juuso muutti Isojoelta Turkuun opiskelemaan yleistä valtio-oppia. Hän vaikutti Turun yliopiston Kokoomus-opiskelijoiden puheenjohtajana ja pääsi tutustumaan puolueen toimintaan.

 

Vaikuttajaviestinnän ABC

 

Mutta mitä vaikuttajaviestinnällä tarkoitetaan?

 

– Vaikuttajaviestinnän tehtävä on tuoda päätöksentekijöille relevanttia informaatiota tiiviissä ja ratkaisukeskeisessä muodossa. Vaikuttajaviestinnän konsultin on tunnettava poliittiset päätöksentekorakenteet, tietää kuka oikeastaan päättää mistäkin asiasta ja millaista tietoa he kaipaavat päätöstensä tueksi, Juuso tiivistää.

 

Moni yritys ei ole täysin kartalla siitä, mitä poliittisia päätöksiä on tekeillä tai miten ne voisivat vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan.

 

Toisaalta useilla yrityksillä on ensiarvoisen tärkeää tietoa jonkin päätöksen käytännön vaikutuksista, joita poliittiset päätöksentekijät eivät aina osaa ottaa huomioon.

 

Vaikuttajaviestinnän avulla tieto kulkee siis kumpaankin suuntaan.

 

Politiikan uudet tuulet

 

Nykyisessä pestissään Juuso toimii neuvonantajana asiakkaille ja samalla kehittää Cocommsin vaikuttajaviestinnän kokonaisuutta.

 

– Minusta oli hienoa, ettei Cocommsilla ollut liian valmista lokeroa minulle, vaan pääsen aidosti rakentamaan ja muokkaamaan vaikuttajaviestinnän kokonaisuutta, Juuso toteaa.

 

Juuso seurailee poliittista kenttää ja kertoo yrityksille, mitä päätöksiä näiden kannattaa pitää silmällä. Toisaalta hän auttaa yrityksiä muotoilemaan omat viestinsä tehokkaaseen muotoon eteenpäin esitettäväksi.

 

– Poliittinen kartta on ollut kovasti liikkeessä viime vuosina – puolueet ja valtasuhteet muuttuvat. Sosiaalinen media ja digitaalisuus ovat myös muokanneet poliittista toimintakenttää ja samalla vaikuttajaviestinnän työkalupakkia.

 

Näin eduskuntavaalien jälkeen on loistava hetki lähteä tekemään vaikuttajaviestintää. Toisaalta on tarve analysoida uudestaan politiikan kentällä vaikuttavat voimat ja niiden mahdolliset riskit sekä mahdollisuudet yrityksille tai järjestöille.

 

Kuka olisikaan parempi neuvomaan viestin teroittamisessa kuin joku, joka on itse ollut vaikuttajaviestinnän kohteena?

Posted By

Maija Joki-Korpela