#foodbloggers, #instafood, #boschbakingday

https://cocomms.com/2015/05/05/foodbloggers-instafood-boschbakingday/

Leikkimielinen maaottelu – just joo. Kilpailuvietit herättävä kisa voi kuitenkin olla hauska. Näin kävi Bosch-kodinkoneiden pohjoismaisille ruokabloggaajille järjestämässä maaottelussa Kööpenhaminassa.

 

Uunisarjan lanseerauksen ympärille rakennettu ohjelma sai Suomesta liikkeelle peräti 12 bloggaajaa, jotka edustivat kymmentä eri blogia. Ruotsin, Norjan ja isäntämaa Tanskan joukkueet kasvattivat osallistujamäärän peräti 30:een.

 

Mikä sitten herätti suosittujen bloggaajien kiinnostuksen? Kohderyhmää puhutteleva ohjelma oli luonnollisesti avainasemassa. Luvassa oli maaottelumainen keittiöhaaste, ja ruoka oli näkyvästi mukana myös ensimmäisen illan tervetulotoivotuksessa.

 

Bloggaajat dokumentoivat tarkasti kilpailun eri vaiheet ja kaikki annokset. Hashtagilla #boschbakingday varustetut instakuvat ja tviitit vyöryivät sosiaalisen mediaan.

 

Somenäkyvyydellä mitattuna tilaisuus oli menestys: kaikkiaan 150 instapostausta, lähes saman verran tviittejä ja jokunen Facebook-postauskin välittivät onnistuneen tilaisuuden tunnelmia.

 

Kun Bosch Serie 8 -uunisarja oli lanseerattu, ja kaikki olivat palanneet kotiin, alkoi raportointi blogeissa. Mukana olleet ruoka- ja lifestyleblogit julkaisivat seuraavien viikkojen aikana kymmeniä maaottelua ja koko reissua kuvaavia kirjoituksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Kirjoituksista välittyy kuva onnistuneesta tilaisuudesta.

 

Ja miten siinä maaottelussa kävikään?

 

Lämmittelykierroksella Norjan joukkue pyöräytti näyttävimmät kanelsnurrat kuuluisan tanskalaisen kondiittorin Nicolaos Strangasin ohjeistamana. Varsinaisessa kilpailussa joukkueet valmistivat modernisoidut versiot sitruunakakusta. Voiton vei kotimaa Tanskan joukkue ja Suomi sijoittui hienosti kakkoseksi.

 

Ja mikä lienee tärkeintä maaotteluissa, Suomen bloggaajat pesivät ruotsalaiset.

Posted By

Joni Svärd