Suoraa putkea tai kiertotietä pitkin duuniin

https://cocomms.com/2015/04/21/suoraa-putkea-tai-kiertotieta-pitkin-duuniin/

Viestintäkonsulttimme Sini Sorainen kertoi viime viikolla Cocoblogissa, miten hänen urapolkunsa on kiemurrellut viestintätoimistosta yrityksen palvelukseen ja sieltä jälleen pöydän toiselle puolelle viestintätoimistoon. Ja nyt hän on Cocommsin Sini.

 

Mutta palataan kuitenkin vielä muutama vuosi taaksepäin Sinin uran alkuaikoihin.

 

Valmistumisensa jälkeen Sini aloitti työsuhdeasiainhoitajana Elisalla, mutta yrityksen yt-neuvottelut vei työpaikan mennessään. Seuraavaksi hän haki johdon sihteeriksi keinomunuaisfirmaan, mutta sai kuulla, ettei hänessä ole sihteerin ainesta. Sen sijaan firma räätälöi Sinille työpaikan, jossa hän sai toteuttaa itseään. Sinistä kasvoi viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen ja sillä tiellä hän on edelleen.

 

Tutkimattomat ovat siis urapolun tiet, ja silti kaikki tiet vievät lähemmäksi sitä oikeaa osoitetta. Tästä on kokemusta myös Cocommsin muilla työntekijöillä.

 

Konsulttimme Marjo aloitti valmistumisensa jälkeen uransa sihteerinä lakiasiaintoimistossa. Nina puolestaan teki luokanopettajan sijaisuuksia pari kuukautta valmistumisensa jälkeen kunnes pakkasi laukkunsa ja matkasi Jyväskylästä Espooseen viestinnän tehtäviin. Jussi suuntasi suoraan mainostoimistoon copywriterin tehtäviin, ja graafinen suunnittelijamme Katri opetti insinööreille typografiaa.

 

Nykyään kuitenkin niin Sinillä, Marjolla, Ninalla, Jussilla kuin Katrilla on sama osoite: viestintätoimisto Cocomms.

 

Työura voi siis kiemurrella hyvinkin erikoisia reittejä siihen tehtävään, jossa viihtyy ja jonka tuntee omakseen. Tärkeintä vastavalmistuneelle on saada jalkansa oven väliin valmistumisensa jälkeen ja päästä osaksi työelämää.

 

Cocomms on panostanut nuorisotyöttömyyden vähentämiseen tänä keväänä ja ollut mukana toteuttamassa Nuorisotakuu-kampanjaa yhdessä Euroopan Komission kanssa. Visuaalisen ilmeen ja radiomainonnan lisäksi olemme tehneet työtä sen eteen, että olemme etsineet ja löytäneet keinoja tavoittaa työn ja koulutuksen ulkopuolelle jääneet nuoret. Kampanjassa korostuu erityisesti eri vaihtoehdot työuran alkuun saamiseksi.

 

Pelkkä kampanjointi ei kuitenkin riitä meille, vaan haluamme tarjota harjoittelupaikkoja vastavalmistuneille nuorille ja rohkaista heitä ottamaan työuransa ensiaskeleet viestinnän tehtävien parissa. Olemme mukana Suomen Mentorien Tehdään työtä -kampanjassa, jossa harjoittelupaikkoja tarjoaa Cocommsin lisäksi muun muassa Nokia, Outotec, Neste ja Metso.

 

Käy tutustumassa Suomen Mentorien kampanjaan ja jätä työhakemuksesi: http://suomenmentorit.fi/.

Posted By

Heli Koenkytö