Missä ruoho on vihreintä?

https://cocomms.com/2015/04/16/missa-ruoho-on-vihreinta/

Asiakkaalta viestintätoimistoon, asiakkaan mukana yritykseen ja parin mutkan kautta toiseen viestintätoimistoon. Kiemurainen urapolkuni Cocommsiin tiivistettynä.

 

Olen viiden kuukauden Cocomms-urani aikana kuulla kysymyksen, miksi halusin palata samoihin tehtäviin? Siksi, että samoja tehtäviä ei enää ole. Viestintäkonsultin työ on muuttunut hurjasti viimeisen viiden vuoden aikana. Ei sillä, etteivätkö ne aikaisemmatkin tehtävät olisi olleet mukaansatempaavia, vaihtelevia ja opettavaisia. Viestintätoimisto tarjoaa näköalapaikan viestinnässä ja mediassa käynnissä olevaan murrokseen, ja mahdollisuuden kehittää koko alaa eteenpäin.

 

  • Omat kanavat ja some. Lehtijuttu ei ole enää ainoa oikea kanava julkistaa uutisia, vaan viestimme suoraan asiantuntijoille, mielipidevaikuttajille ja kuluttajille.

 

  • Toimistossamme on neljä kokopäiväistä graafisen suunnittelun ammattilaista, jotka visualisoivat uutiset, kuvaavat, videoivat, kuvittavat ja tekevät infograafit.

 

  • Sisältömarkkinointi. Hauskaa, että se mitä olemme aina viestintätoimistossa tehneet – luoneet asiakkaan tavoitteita tukevia sisältöjä eri kanaviin – on nyt markkinoinnin kuumin trendi.

 

  • Persoonallisuus saa näkyä, rosot ovat rikkaus ja inhimilliset mokat tekevät tarinasta ikimuistoisen. Viestin ei tarvitse aina olla suoraan asiaan.

 

  • Sidosryhmäsuhteet. Viestintätoimistot imevät politiikassa uraa tehneitä, myös Cocomms. Uusia ovia on avautunut ja vaikuttajaviestinnän keinovalikoima kasvanut.

 

On konsultin työssä jotain tuttuakin. Työn suola on edelleen melkein 40 viestinnän huippuammattilaisesta koostuvan tiimin tuki, asiakkaat ja se fiilis kun on keksinyt luovan ja erilaisen idean, joka lähtee elämään omaa elämää mediassa ja keskusteluissa.

Posted By

Sini Sorainen