Kertoo paljon, mahtuu taskuun – mikä se on?

https://cocomms.com/2015/03/30/kertoo-paljon-mahtuu-taskuun-mika-se-on/

Paperinen käyttöliittymä on edelleen tuttu näky tapaamisissa ja tapahtumissa. Käyntikorttien vaihtaminen on säilynyt yhtä luontevana osana tapaamista kuin kättely. Kiihkeimmätkin mobiiliuskovaiset eivät ole hylänneet käyntikortteja.

 

On nimittäin vaikea kuvitella sovellusta, jolla yhteystietojen jakaminen olisi yhtä helppoa ensimmäistä kertaa tavatessa kuin käyntikortilla. Lisäksi nykyinen painotekniikka mahdollistaa mitä mielikuvituksellisempia tapoja personoida käyntsäri yrityksen ilmeen mukaiseksi. Keskustelut parhaista oivalluksista tai onnettomimmista kömmähdyksistä käyntikorteissa ovat oiva tapa rikkoa jäätä ensimmäisessä tapaamisessa.

 

Käyntikortit ovat toimiva jäänne menneisyydestä. Eurooppalainen yläluokka alkoi käyttää nykyisiä käyntikortteja etäisesti muistuttavia vierailukortteja 1600-luvulla ja englantilaiset liikemiehet raapustivat yrityksiensä yhteystietoja pelikortteihin jo 1500-luvulla.

 

Voit useimmissa tapauksissa olla varma, että saamassasi kortissa on tapaamasi henkilön yhteystiedot. Sähköisessä kanssakäymisessä voi tunnetusti olla toisin.

 

Luddiitiksi en missään nimessä tunnustaudu, mutta kasvottomissa yhteydenotoissa suosin varovaisuutta. Kannattaa esimerkiksi varmistua mahdollisuuksien mukaan, että uusi tuttavuus on oikeasti olemassa.

 

Hakkerilegenda Kevin Mitnick on julistanut LinkedInin olevan paras keino selvittää organisaation rakenne ja sen avulla toteuttaa haittaohjelmien räätälöity lähetys.

 

Toki yhteystiedot voi jakaa myös LinkedInissä, mutta feikkikontakteja on syytä välttää. Mikäli kontaktipyynnön nimi ei soita kelloja, niin profiilin tarkasteluun kannattaa uhrata hetki ja jättää pyyntö tarvittaessa hyväksymättä.

 

Cocomms uusi hiljattain käyntikorttinsa. Jos et ole vielä sellaista saanut, niin tavataan vaikka viestinnän keväthuollon merkeissä. Ja jos organisaatiossanne on halu profiloitua oman alan asiantuntijaksi verkossa, niin Cocommsin somegurut ovat klikkauksen päässä.

Posted By

Joni Svärd