Viestintä ja tietoturvauhkat

https://cocomms.com/2015/02/20/viestinta-ja-tietoturvauhkat/

Tammikuun GuruTalkissamme keskityimme kriisiviestintään. Yleisö esitti kysymyksiä myös vuodenvaihteen palvelunestohyökkäyksistä pankkeihin. Koska siinä yhteydessä emme voineet vastata tyhjentävästi, teimme aiheesta videon.

 

Pyysimme Trend Micron Kimmo Vesajoen kertomaan erilaisista tietoturvauhkista. Itse tarkastelen niitä viestinnän näkökulmasta.

 

 

Lyhyesti videon antia:

 

  • Tietoturvauhkia on monenlaisia – palvelunestohyökkäys on niistä vain yksi. Tekijät ovat erilaisia, ja heidän motiivinsa vaihtelevat. Organisaatiossa pitäisi olla riittävästi tietoa ja ymmärrystä erilaisten hyökkäysten laadusta, jotta niihin voi varautua.
  • Varautuminen vaatii suunnittelua ja harjoittelua, joissa viestinnällä on aina tärkeä osa.
  • Tietoturvahyökkäykset ovat viestinnälle hankalia, koska niiden vaikutusta ja laajuutta on vaikea hahmottaa nopeasti.
  • Olennaista on tilanteen syntyessä tehdä pikaisesti analyysi, minkälainen hyökkäys on kyseessä, miten se vaikuttaa ja kehen. Analyysin pohjalta tehdään päätökset, mitä, miten ja kenelle asiasta viestitään.
  • Hyökkäyksen luonteen ja laajuden täsmentyessä on tärkeää viestiä asioiden etenemisestä ja ohjeistaa kohderyhmiä asianmukaisesti ja viipymättä.

 

Tietoturvahyökkäyksiin pätevät samat säännöt kuin mihin tahansa kriisiviestintään. Viestinnän on pysyttävä tiiviisti ajan tasalla, jolloin yhteistyö asiantuntijoiden, johdon ja kolmansien osapuolien/ulkopuolisten toimijoiden ja verkoston kanssa korostuu. Nykymaailmassa erityistä huomiota on kiinnitettävä ripeyteen ja sosiaaliseen mediaan.

 

Tärkeintä on pitää pää kylmänä. Tilanteita pitääkin harjoitella etukäteen, jotta organisaatiosta löytyvät painetilanteita parhaiten sietävät ihmiset. Kriisissä mikään ei ole ikävämpää kuin paineen alla romahtava, hysteerinen viestijä.

Posted By

Kaija Pohjala