Kriisiviestintää käsittelevä Gurutalk keräsi ennätysyleisön

https://cocomms.com/2015/02/12/kriisiviestintaa-kasitteleva-gurutalk-kerasi-ennatysyleison/

Cocommsin vuoden ensimmäinen Gurutalk keräsi 29.1. ennätyksellisen määrän kriisiviestinnästä kiinnostunutta yleisöä. Kriisiviestinnän koukerot herättivät runsaasti keskustelua sekä paikan päällä että Twitterissä, jossa Gurutalk2015-hashtagin alla vaihdettiin ajatuksia pitkälle seuraavaan päivään asti.

 

Aamun avasi Cocommsin toimitusjohtaja Kaija Langenskiöld, joka valotti kuulijoita vuoden 2015 merkittävimmistä viestinnän trendeistä.

 

http://cocommscom.virtualserver24.nebula.fi.s189994.gridserver.com/2015/01/22/isot-sisallot-ja-muut-viestinnan-trendit-2015/

 

Big datasta isoihin sisältöihin

 

Yrityksen sisällömarkkinoinnin on oltava luovaa, mutta sisällettävä myös kohderyhmää kiinnostaa dataa ja faktatietoa, Kaija korosti. Yritysten välisen näkyvyyskilpailun kiihtyessä myös ansaitun ja jaetun median merkitys on korostunut. Sosiaaliseen mediaan on tärkeää luoda sisältöjä, jotka palkitsevat välittömästi vastaanottajansa. Someonnistuminen voi näkyä jopa yrityksen osakkeen arvon vahvistumisena.

 

Niin kutsutut isot sisällöt ovat Kaijan mukaan merkityksessä jo ison datan rinnalla brändien tuottaessa yhä laadukkaampia sisältöjä. Ihmisten käyttäytymisen tuntemus on tärkeää, ja inhimillisiin kokemuksiin vetoaminen saa massat liikkeelle.

 

 

Ota some haltuun kriisissä

 

Kaijan esittelemä ”Kriisiviestintä 2.0” yhdisti suunnitelmallisuuden toiminnallisuuteen; testit, simulaatioharjoitukset ja eri medioiden aktiivinen seuranta ovat kriisiviestintäsuunnitelman laatimisen ohella avaimia toimivaan malliin. Ajan tasalla pysyminen on ratkaisevan tärkeää mahdollisten kriisien kartoituksessa.

 

Gurutalkin puhujavieras McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen avasi kriisiviestintää tapaustutkimuksen kautta. Ryhäsen esimerkit McDonald’sin kriisiviestinnästä kertoivat haastavista tilanteista, joista on selvitty kunnialla ennakkovalmistautumisen ja käytössä harjaantuneiden prosessien ansiosta. Kriisien hoidossa ratkaisevassa asemassa on yrityksen asiaan paneutunut ammattitaitoinen ja ympärivuorokautisesti valpas kriisitiimi. Ryhänen korosti myös some-osaamisen tärkeyttä kriisien selvittämisessä.

 

Seuraava Gurutalk järjestetään loppukeväästä. Haluatko mukaan? Lähetä sähköpostia karoliina.heimo (at) cocomms.com

Posted By

Heli Koenkytö