Viestintää harjoittelemassa

https://cocomms.com/2015/01/28/viestintaa-harjoittelemassa/

Eräänä aamuna viime syksynä Top Chef -kokki Teemu Laurell laittoi minulle aamupalaa. Pöytään oli katettu kolmen ruokalajin aamiainen, muun muassa uppomuna-lohta hollandaisekastikkeen kera ja itse tehtyä puolukkajäätelöä.

 

Ei mikään normiaamu, etenkin kun ottaa huomioon, että pöytäseurana oli Suomen blogiskenen parhaimmistoa!

 

Kaikki alkoi siitä, kun viime keväänä etsin työharjoittelupaikkaa viestintätoimistosta. Kun löysin Cocommsin ilmoituksen, innostuin heti. Työyhteisö vaikutti energiseltä ja ystäväni oli suositellut paikkaa Facebookissa. Päätin, että tuonne haluan.

 

Nyt puolivuotiseni Cocommsissa on päättymässä. Aika on kulunut niin nopeasti, että sitä on vaikeaa käsittää. Mielenkiintoiset asiakastyöt ja vaihtelevat tehtävät ovat imeneet mukanaan, eikä niitä haluaisi jättää taakseen.

 

 

Airbusista Netflixiin

Ikimuistoinen puolivuotinen on sisältänyt kaikkea maan ja taivaan väliltä.

 

Jo ensimmäisten päivien aikana opettelin ilmailualan sanastoa ja aloitin pakertamaan siihen liittyvää raporttia asiakkaallemme Airbusille englanniksi. Aluksi se tuntui kovin haastavalta, mutta pikkuhiljaa aloin oppia alan termit.

 

Näiden oppien ansiosta tulen varmasti aina tulevaisuudessa lentäessäni tarkastamaan koneen mallin ja kiinnittämään huomiota seikkoihin, jotka tavalliselta matkustajalta jäävät todennäköisesti huomaamatta.

 

Yhteistyö bloggaajien kanssa on ollut keskeisessä osassa Netflixin viestinnässä, jota olen päässyt suuresti tekemään. Tammikuun alussa järjestelin suositun Merenhelmi-blogin Veeran matkaa Lontooseen Netflixin kutsusta. Voit tutustua Veeran matkaan tästä.

 

Sukeltaminen täysin erilaisiin projekteihin on ollut haastavaa, mutta myös äärimmäisen jännittävää. Harjoittelijana olenkin saanut etuoikeuden seurata kaikkien tiimiemme toimintaa näköalapaikalta. Yhdenkin kuukauden aikana tein yli 15 eri asiakastyötä aina pesukoneista lentokoneisiin.

 

 

Halu palvella

Aiemmasta työhistoriastani toimittajana on ollut harjoittelussani hyötyä, sillä olen työskennellyt pöydän toisella puolella. Olen voinut helposti samastua toimittajien toiveisiin, kun olen tarjonnut heille erilaisia aiheita ja toivonut heidän tarttuvan niihin.

 

Viestintätoimiston ja toimittajan työni ovat olleet päämääriltään hyvin samanlaisia.

 

Molemmissa olen päässyt palvelemaan asiakkaita. Juuri tähän asiakkaiden ja yleisöjen palvelemiseen rakastuin aikoinaan viestinnässä. Olitpa sitten toimittaja tai viestintäkonsultti, tärkeää on luodata signaaleja ja reagoida niihin nopeasti.

 

Olen saanut oppia uskomattoman paljon Cocommsilla. Vaikka viestintää ei tietenkään voi koskaan täysin oppia. Mutta sitä voi harjoitella. Ja harjoittelu tekee mestarin. Askel askeleelta.

Posted By

Jasmin Huusela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *