Isot Sisällöt ja muut viestinnän trendit 2015

https://cocomms.com/2015/01/22/isot-sisallot-ja-muut-viestinnan-trendit-2015/

Eräs tuttu toimittaja kysyi minulta juuri, mihin viestintätoimistot ovat menossa ja miten näen alamme tulevaisuuden. Vastasin siihen jotenkin, että taivas on kattona ja haasteet korvien välissä. Viestintä on tässä nykyisessä maailman myllerryksessä aivan keskiössä. Me viestinnän ammattilaiset voimme itse toiminnallamme joko antaa tekemisellemme siivet tai nukkua mahdollisuuksiemme ohi.

 

Tilaisuuksia on tarjolla myös tänä vuonna – mutta millaisia?

 

Myös Cocommsin kansainväliset verkostot ovat esitelleet näkemyksiään siitä, mitkä trendit määrittelevät viestinnän kenttää vuonna 2015. Arvioiden mukaan ansaittu ja jaettu media ovat tänä vuonna yhä tärkeämmässä roolissa kaikkien markkinointi- ja viestintäkampanjoiden ytimessä.

 

Paljon puhuttu yritysvastuu konkretisoituu yhä lähemmäksi kuluttajaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yritysten pitää pystyä yhä paremmin hoitamaan asiakkaitaan, viestimään avoimesti tuotteidensa sisällöstä ja kertomaan toimintansa ympäristövaikutuksista.

 

Paljon puhutun Big Datan rinnalla viestinnässä puhutaan nyt Isoista Sisällöistä eli näyttävistä brändikampanjoista Hollywood-tyyliin. Eri brändien toteuttamat YouTube-videot ja muut sisällöt ovat kuin filmimaailman huipulta ja iskevät suoraan kuluttajan suoneen. Isot Sisällöt kääritään kirjoiksi, elokuviksi, tv-sarjoiksi ja niin edelleen.

 

Voimme varautua siihen, että jatkossa viestintää kohdistetaan sisältöstrategian avulla yhä räätälöidymmin eri asiakasryhmille. Tämä on ollut teknisesti mahdollista jo jonkin aikaa, mutta nyt tekniikkaan on yhdistetty myös käyttäytymistieteitä, ja tulokset alkavat näkyä.

 

Arjessa tämä voi näkyä esimerkiksi siten, että Facebookissa saan yllättäen houkuttelevan viestin: ystäväkutsun ranskalaisviinien kiltaan, koska opiskelen ranskaa ja matkustan maahan säännöllisesti.

 

Astrologin tapaan ennustan, että meno on kuluvana vuonna sen verran rankkaa, että heikompi voi sortua elon tiellä!

 

Päivän sana on oman liiketoiminnan kannalta merkittävien asioiden erottaminen vähemmän tärkeistä, jotta voi kohdistaa oman tekemisensä oikein. Fokusointi oleelliseen auttaa myös jaksamaan rivakassa tahdissa.

 

Vielä kriittisempää on varautua pahimman – eli käytännössä minkä tahansa – varalle, ja päivittää oma kriisiviestintäsuunnitelma vastaamaan nykypäivän vaateita.

 

Menestyksekästä, motivoivaa ja rajat rikkovaa vuotta 2015!

 

 

Kaija Langenskiöld

 

 

Ps. Kriisiviestinnän tietämyksesi voit päivittää vaikka osallistumalla Gurutalkiimme torstaina 29.1. Aamun teeman eli kriisiviestinnän lisäksi kerron silloin lisää myös viestinnän trendeistä.

 

Posted By

Kaija Pohjala