Sote ja some ravistelevat terveysviestinnän kenttää

https://cocomms.com/2014/11/13/sote-ja-some-ravistelevat-terveysviestinnan-kenttaa/

Cocommsin terveys- ja lääkealan viestintäpalveluita alkusyksystä lähtien luotsannut Petra Tirkkonen arvioi, että ala on jonkinlaisessa murroksessa.

 

– Elämme eräänlaista siirtymävaihetta. Terveys- ja lääkeala on herännyt sosiaaliseen mediaan. Ala hakee parhaillaan some-kanavissa läsnäolon tapoja suhteessa toimialan tiukkoihin säännöksiin.

 

Cocommsin terveys- ja lääkealan tiimi – tuttujen kesken ”Hoosee” – on kahdeksan naisen vahvuudellaan Suomen suurimpia, ellei jopa suurin.

 

– Meillä on lujaa, monipuolista osaamista ja tunnemme niin terveyspalvelujen tuotannon kuin lääketeollisuudenkin reunaehdot ja mahdollisuudet. Tiimissämme on entisiä toimittajia, mutta muutenkin median toimintakenttä on meille varsin tuttu, Petra sanoo.

 

Tuore tulokas Saara Itkonen tuo tiimiin myös ravitsemusalan osaamista. Asiakkaan tarpeen niin vaatiessa käännytään Cocommsin muiden asiantuntijoiden puoleen.

 

Jatkossa Petra haluaa syventää tiiminsä analyyttistä osaamista.

 

Kovissa liemissä keitetty

Petra on todellinen terveysviestinnän konkari, joka jo uransa alkutaipaleella on opettanut esimiesviestintää ja esiintymistaitoja sekä toiminut kouluttajana ja koulutussuunnittelijana.

 

2000-luvun alussa Petra siirtyi kuntapuolelle ja viestinnän pariin, ensin Oulunkaaren seutukunnan palvelukseen ja sitten Kainuun maakunnan viestintäpäälliköksi.

 

– Kunnan terveyspalveluista viestiminen on haasteellista, sillä keskustelu ei ole aina kunnan hallittavissa. Esityslistat ovat julkisia, ja julkinen keskustelu alkaa jo esitysvaiheessa. Terveysasioihin liittyy myös paljon tunteita, Petra toteaa.

 

Oulun Diakonissalaitoksen viestintäpäällikkönä Petralle tulivat tutuiksi yrityskaupan jälkeiseen integraatiovaiheeseen liittyvät viestintähaasteet.

 

– Opin, että parhaiten onnistutaan, kun tehdään henkilöstöhallinnon kanssa yhteistyötä käsi kädessä.

 

Ei mistään kotoisin

Omien sanojensa mukaan Petra ei ole ”kotoisin oikein mistään”.

 

Espoossa syntynyt pirpana muutti kolmivuotiaana perheineen vanhempien kotiseudulle Pohjois-Pohjanmaalle. Siitä lähtien asuinpaikkakunta on vaihtunut tiheään joko vanhempien, oman tai miehen työn takia.

 

Lukiossa suurlähettilään urasta haaveillut Petra päätyi opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon. Hän oli yhdessä ystävänsä kanssa päättänyt hakea opiskelemaan puheviestintää – aineen pääsykokeisiin kun ei tarvinnut lukea yhtään kirjaa.

 

Malttamaton Petra perusti perheen jo opiskeluaikoina, eikä pitkä diplomaatin uralle tähtäävä pitkä virkamiesputki loppujen lopuksi houkutellutkaan.

 

Ulkoilumaastot ovat kiireisen Petran henkireikä. Perheen teini-ikäiset pojat harrastavat aktiivisesti urheilua, mikä tietää äidille kuskaamista ympäri pääkaupunkiseutua.

 

Urheiluhallien lähiympäristöt ovatkin jo tulleet tutuiksi.

 

– Jos eksyn, onneksi on puhelin ja siinä gps, Petra nauraa.

Posted By

Marjo Kanerva