Oletko sinä jo käynyt Somekoulun?

https://cocomms.com/2014/11/13/oletko-sina-jo-kaynyt-somekoulun/

Onko kilpailijan mollaaminen toimiva somestrategia? Voiko hashtageja temmata tuulesta? Miten luoda uskottava asiantuntijaprofiili somessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdittiin Cocommsin ensimmäisessä Somekoulussa.

 

Useissa yrityksissä sosiaalisen median merkitys tiedostetaan, mutta siihen voi olla vaikeaa varata aikaa. Erityisesti oman asiantuntijaprofiilin luominen somessa saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Cocommsin Jussi Hakanen ja Nina Jousenkylä kehittivät tarpeeseen uuden konseptin, Somekoulun.

 

Somekoulu pilotoitiin Cocommsissa. Tavoitteena oli työntekijöiden tietojen ja taitojen syventäminen ja päivittäminen. Itse kutakin haluttiin myös rohkaista ja auttaa luomaan omaa asiantuntijabrändiään sosiaalisessa mediassa.

 

Koulu koostui kolmesta yhteisestä työpajasta ja niiden jälkeen pidetyistä henkilökohtaisista istunnoista, ”someklinikoista”. Ohjelma eteni somepalveluiden perusteista niiden soveltamiseen vaativammassa yrityskäytössä.

 

Erityisen hedelmällistä Cocommsin ensimmäisessä Somekoulussa oli Ninan ja Jussin mukaan se, että eri alojen asiantuntijat saatiin saman pöydän ääreen keskustelemaan somesta.

 

– Oli hienoa, kun lääke-, talous-, digi- ja kuluttajaviestinnän ihmiset avautuivat omista haasteistaan ja mahdollisuuksistaan somessa, Jussi kertoo.

 

Värikkäät keskustelut loivat pohjaa uusille ideoille. Yhdessä mietittiin muun muassa asiakaskokemusta eli miten asiakkaita voitaisiin somen avulla palvella entistä paremmin.

 

Apuja omiin kipupisteisiin

Kunkin omien tarpeiden ja toiveiden mukaan räätälöidyissä someklinikoissa oli mahdollisuus esittää itseä askarruttavia kysymyksiä.

 

– Pohdimme muun muassa sitä, mitä voisivat olla ne omat teemat, joista voi asiantuntijana keskustella somessa, Jussi kertoo.

 

Toisissa someklinikoissa puolestaan mietittiin somen merkitystä ja näkyvyyttä säätelevien algoritmien toimintaa eri kanavissa.

 

Kaikille osallistujille pyrittiin tarjoamaan erilaisia somekanavia, ja osa löysikin uudet suosikkinsa.

 

– Kuluttajaviestinnän vetäjämme Heli innostui Instagramin käytöstä, ja moni muu löysi Pinterestin maailman. Tärkeää oli myös viestiä, ettei kaikkien tarvitse olla aktiivisia kaikissa suurissa somekanavissa – riittää, kun löytää itselleen ja työnsä kannalta tärkeät kanavat ja panostaa niihin, Nina toteaa.

 

Kaikkiaan Somekoulu tarjosi siihen osallistuneille kattavat valmiudet oman asiantuntijabrändin kehittämiseen ja oman someminän tarkasteluun.

 

– Oma asiantuntijabrändi on kestävää sosiaalista pääomaa, joka ei ole sidottu työpaikkaan. Siihen kannattaa panostaa. Jos et ole asiantuntijana somessa, sinua ei käytännössä ole olemassa, Jussi ja Nina toteavat.

Posted By

Jasmin Huusela