Modeemin raksutusta ja puhelimen pirinää nostalgian nälkään

https://cocomms.com/2014/11/13/modeemin-raksutusta-ja-puhelimen-pirinaa-nostalgian-nalkaan/

Bosch-kodinkoneet keräsi jo kadonneita tai ”uhanalaisia” ääniä äänipankkiinsa. Suuren kävijämäärän perusteella nostalgian nälkä on kyltymätön.

 

Kaiva omasta äänipankistasi rumpujen pärinä, sillä nyt seuraa äänipankin top 3 -lista.

 

Marraskuun alussa kolmannella sijalla oli vanhan matkapuhelimen soittoääni. Toiselle sijalle kipusi diskettiaseman eli korppuaseman ruksutus. Kuulijoiden suosikiksi nousi vanhan modeemin soittoääni.

 

Jos haluat fiilistellä listaykkösen tahdissa tai kuunnella vaikka c-kasetin kelaamista, äänipankki vastaa kutsuun.

 

Markkinointiviestintä etsii jatkuvasti uusia muotoja. Myös perinteinen mediaviestintä voi ajoittain johtaa vipinään kohderyhmässä, kun siihen yhdistää houkuttelevan sisällön.

 

Näin kävi, kun Bosch-kodinkoneet kokosi verkkoon perustamaansa äänipankkiin parikymmentä ääntä, jotka ovat olleet osa arkipäivän äänimaisemaamme joko hiljattain tai ammoisina aikoina.

 

Usein esimerkiksi teknisen kehityksen myötä monet ääniympäristön äänet ovat jääneet menneisyyteen, eikä niitä ajattele kaipaavaansa.

 

– Bosch on ollut osaltaan muuttamassa äänimaisemaa kehittämällä entistä hiljaisempia kodinkoneita, BSH Kodinkoneiden markkinointikoordinaattori Annemari Kurki toteaa.

 

Sivusto avattiin keväällä, ja sen yhteydessä järjestetyssä kilpailussa haettiin perusteluja suosikkiäänille. Äänipankki sai niin hyvän vastaanoton, että sille päätettiin antaa toinen kierros.

 

Kun tarina on kiinnostava ja lisäarvoa tarjolla, on resepti onnistuneelle kampanjalle koossa. Sitten tarvitaan enää oikea ajoitus ja parin planeetan sopiva asento.

 

Ritinä, rätinä, vihellys ja puhina saivat laajan näkyvyyden talous-, teknologia- ja viihdemediassa, blogeissa, Facebookissa ja Twitterissä. Näkyvyys perinteisessä- ja sosiaalisessa mediassa upposi kohdeyleisöön ja sai aikaan kävijäryntäyksen syys–lokakuussa.

Posted By

Joni Svärd