Hot or Not | 13.11.2014

https://cocomms.com/2014/11/13/hot-or-not-13-11-2014/

HOT

 

TYÖNTEKIJÄT LÄHETTILÄINÄ

Työntekijälähettilyys tarkoittaa sitä, että firman kasvoina – erityisesti somessa – on monipuolinen joukko työntekijöitä eri puolilta yritystä. Äänitorvena oleminen ei enää ole vain toimitusjohtajan ja viestintäyksikön oikeus tai pakkopulla, vaan rintamaa kannattaa leventää ja työntekijöiden innostus hyödyntää. Tsekkaa nämä esimerkit: Paulig ja Turun poliisi.

 

ASIANTUNTIJABRÄNDI

Oman asiantuntijabrändin rakentamiseen investoiminen kannattaa. Jaa ammatillista osaamistasi muille, tweettaa tai bloggaa! Asiantuntijabrändi on pääomaa, joka ei ole työpaikkaan sidottua. Sitkeä, pitkäjänteinen työ saattaa poikia ylennyksen tai vaikkapa uuden työpaikan!

 

LEIKKIÄ JA LAULUA

Seminaareissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa ei enää riitä, että yleisö istuu hiljaa ja osallistuu korkeintaan esittämällä puhujille kysymyksiä. Viimeisintä huutoa on komentaa ihmiset ylös penkistä ja panna heidät vaikkapa tanssimaan tai laulamaan. Ping Mediapäivä ja Digitalist Future Media Forum 2014!

 

NOT

 

KISSAYMPYRÄ

Hupaisat someilmiöt viuhuvat toisesta ovesta sisään, toisesta ulos. Päivänkin empimällä yritys voi missata tuhannen taalan paikan olla esillä positiivisen ilmiön yhteydessä. Kannattaako kuitenkaan jokaiseen tilaisuuteen tarttua? Jos tartut, niin muista lähdekritiikki. Siksi testasimme viimeisimmän villityksen, kissaympyrän. Ei toiminut!

 

VAIN ELÄMÄÄ

Aidot tunteet kunniaan – oli sitten kyse räkänaurusta, syvästä kiitollisuudesta tai syvän vihreästä kateudesta. Teeskennelty liikutus on kiusallista, ihan kaikille. Ole aito ja näytä se – se on Vain Elämää.

 

(AIVAN LIIAN) AIKAINEN JOULU

Voi niitä hyviä aikoja, kun joulu alkoi vasta ensimmäisenä adventtina. Nykyään Halloween-koristeet ja -karkit siirretään kaupan nurkkaan jo ennen pyhäinpäivää, jotta joulukoristeet saataisiin esille jo lokakuussa. Michael Bublé puolestaan tunnelmoi jouluvalojen loisteessa jo marraskuussa. Maistuisiko jouluglögi?

 

Posted By

Nina Jousenkylä