Asiakaslehdet, nuo sisältömarkkinoinnin pioneerit

https://cocomms.com/2014/10/09/asiakaslehdet-nuo-sisaltomarkkinoinnin-pioneerit/

Asiakaslehtien kirkkain kärki on näyttänyt mallia markkinoijille jo ennen kuin sisältömarkkinoinnista muutama vuosi sitten alettiin kohkata.

 

Mitä ne ovat tehneet?

 

Lehdistä parhaimmat ovat jo pitkään suunnitelleet sisältönsä lukijan tarpeista lähtien.

 

Lehden konseptin suunnittelussa ne lähtevät liikkeelle siitä, mikä lukijaa kiinnostaa. Millaisten arkisten haasteiden parissa hän painii? Miten lehti voisi helpottaa lukijan elämää tarjoamalla hyödyllistä ja viihdyttävää sisältöä?

 

Aika itsestään selvää oikeastaan. Jos lehden anti ei lukijaa kiinnosta, lehdykkä todennäköisesti lentää oitis roskakoriin.

 

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä keskivertolukijan mielestä kiinnostava asiakaslehti EI raportoi yrityksen pienimpiäkin mielenliikkeitä pravdamaisella kritiikittömyydellä.

 

Ei tietenkään riitä, että asiakaslehti kosiskelee lukijaansa tätä kiinnostavilla jutuilla. Täytyyhän sisällön samaan aikaan olla sellaista, että lehden julkaisijalle on lehdestä hyötyä. Miksi kukaan muuten kustantaisi kalliita julkaisuja, jonka tekeminen nielee paljon aikaa ja vaivaa?

 

Sisältömarkkinointitrendi terävöittää kohderyhmäajattelua entisestään. Kohderyhmä ja sen korvienvälin tunteminen on nyt kaiken a ja o.

 

Eikä nyt puhuta vain yhdestä homogeenisesta kohderyhmästä. Nyt ymmärrämme entistä paremmin, että yksi ja sama lehti ei voi puhutella tasavahvasti kaikkia lehden kohderyhmiä. Mutta ei hätää, lehden kaikkien juttujen ei tarvitsekaan olla kaikille!

 

Lehden sisältökartan juttupaikat kannattaakin korvamerkitä eri lukijatyypeille. Näin varmistetaan, että lehden jokaisessa numerossa on jokaiselle jotakin.

 

Ajattelun voi viedä pidemmällekin.

 

Esimerkiksi useat naistenlehdet ovat kehittäneet mallilukijoista itselleen käytännön työkalun. Vaikkapa näin: Malla Mallila on 33-vuotias Punavuoressa asuva sinkku ja projektipäällikkö, joka on kiinnostunut niin ekoilusta kuin muodistakin.

 

Kun mallilukijasta muotoutuu silmien eteen elävä, verta ja luita oleva ihminen, juttujen suunnittelu ja kirjoittaminen helpottuu.

 

Mitä tästä voidaan oppia? Jos yrität miellyttää kaikkia, lopputulos on helposti tappavan tylsä eikä kiinnosta ketään. Vanha viidakon sananlasku pätee yhä edelleen.

 

Suunnista kartan avulla – 5 vinkkiä lehden konseptointiin

 

 

Posted By

Marjo Kanerva