Ammutko sokkona vai tähtäätkö?

https://cocomms.com/2014/09/26/ammutko-sokkona-vai-tahtaatko/

Armeijan tilannekuva -termi on ollut viime aikoina esillä monissa yllätyksellisissä yhteyksissä. Muun muassa ex-pääministeri Katainen puhui talouden tilannekuvasta. Ja nyt tilannekuva on tullut mukaan viestinnän termistöön.

 

Tilannekuvalla tarkoitetaan kokonaisnäkemystä yrityksen toimialasta, tulevista trendeistä, mediasta, asiakkaista, henkilöstöstä, kilpailijoista, kumppaneista, sosiaalisesta mediasta jne.

 

Miten tilannekuva sitten muodostetaan? Analysoimalla saatavilla olevaa dataa. Datasta ei ole puutetta: sitä keräävät yritykset itse jatkuvasti toimintansa suunnitteluun. Väitän, että toivottu data saadaan nykyisillä työkaluilla esiin mistä vaan halutusta asiasta.

 

Homman juju piilee siinä, miten dataa osataan analysoida, miten tuloksista muodostetaan näkemyksiä ja miten ne ohjaavat päätöksentekoa.

 

Datasta pitää luoda näkemys, jota peilataan yrityksen liiketoimintastrategian mukaisiin tavoitteisiin. Kun tiedetään missä ollaan ja mihin halutaan mennä, on resurssit helpompi kohdistaa tarkasti juuri haluttuihin kohteisiin.

 

Yrityksen johto harvoin ohittaa faktat. Olennaista on, että he saavat kokonaisen tilannekuvan käyttöönsä tehdessään päätöksiä.

 

Tässä on viestinnällä ja markkinoinnilla nyt tuhannen taalan paikka päästä tekemään tarkemmin suunnattua ja vaikuttavampaa työtä.

 

Hommiin siis!

Posted By

Outi Mäkäräinen