Mattias Hellström hahmottaa poliittisen päätöksenteon kiemurat

https://cocomms.com/2014/09/08/mattias-hellstrom-hahmottaa-poliittisen-paatoksenteon-kiemurat/

Kesällä Cocommsilla aloittanut Mattias Hellström tuo mukanaan pitkän kokemuksen ja syvällisen ymmärryksen politiikan lainalaisuuksista. Mattiaksen päävastuualue on vaikuttajaviestintä.

 

Mattias tuntee Suomen ja EU:n päätöksentekoprosessit kuin omat taskunsa. Erityisen vahva kokemus hänellä on energiapolitiikasta.

 

– Energiasektori kiehtoo sen poliittisen latauksen vuoksi. Ala on hyvin pääomaintensiivinen, ja investoinnit tehdään aina pitkällä tähtäimellä. Se, joka osaa parhaiten ennakoida energiapolitiikan tulevaisuuden käänteet, nappaa madon, Mattias linjaa.

 

Espoosta maailmalle ja takaisin

Espoosta kotoisin oleva Mattias on tehnyt pitkän uran vaikuttajaviestinnän parissa niin Suomessa kuin maailmalla.

 

Mattias lähti vuosituhannen vaihteessa opiskelemaan valtiotieteitä Amsterdamin yliopistoon ja jatkoi töihin Brysseliin. Brysselissä hän työskenteli harjoittelijana Euroopan komissiossa ja sitten vaikuttajaviestinnän konsulttina eri viestintätoimistoissa.

 

Ennen Cocommsia Mattias työskenteli viisi vuotta Fortumilla, jossa hän vastasi yhtiön sähköntuotantoon liittyvästä edunvalvonnasta.

 

Politiikka verissä

Politiikka on kiinnostanut Mattiasta jo nuoresta.

 

– Viimeistään lukiossa tajusin, että valtiotieteet, kansainväliset suhteet ja politiikka ovat se ”mun juttu”. Kun lukion jälkeen suurin osa kavereista meni Hankenille, suuntasin Helsingin yliopistoon opiskelemaan valtiotieteitä. On hienoa saada työskennellä asioiden parissa, jotka aidosti kiinnostavat.

 

Fortumilla Mattias oivalsi, miten viestintätoimiston tulee toimia, jotta se osaa olla asiakkaalle mahdollisimman hyvä kumppani. On tärkeää, että konsultti pystyy hyppäämään asiakkaan saappaisiin.

 

– Me Cocommsilla haluamme olla asiakasyrityksille kullanarvoinen kumppani ja toimia siltana elinkeinoelämän ja poliittisen päättäjien välillä, Mattias alleviivaa.

 

– Työpaikkana viestintätoimisto on dynaaminen. Täällä oppi pakostakin uutta joka päivä.

 

Puvusta verkkarihousuihin

Vapaa-ajallaan Mattias rentoutuu nostattamalla hien pintaan. Hän on joukkuepelien konkari, sillä on jo 30 vuotta harrastanut jääkiekkoa, jalkapalloa ja salibandyä.

 

Työpäivän päätyttyä konsultti vaihtaa verkkareihin ja aloittaa toisen työvuoron seitsenvuotiaiden poikien jääkiekko- ja jalkapallovalmentajana.

 

Kotioloissa kaksikielinen Mattias ei puhu suomea tai ruotsia vaan hollantia, sillä vaimo Judith on kotoisin Alankomaista. Hollannin kieli luistaa sujuvasti myös perheen 5- ja 7-vuotiailta pojilta.

Posted By

Cocomms