Innokkaat siipiveikot

https://cocomms.com/2014/09/08/innokkaat-siipiveikot/

Jokainen viestinnän ammattilainen tietää, että jutun saaminen päivän lehteen on monesti kovan työn takana. Se, että saa toimittajan hihkumaan innosta, on harvinaista herkkua.

 

On kuitenkin (ainakin) yksi poikkeus: toimittajien alarotu nimeltä ilmailutoimittajat.

 

Ilmailua seuraavat toimittajat ovat nimittäin hyvin usein asiasta innostuneita, elleivät peräti hurahtaneita. Jos tarjolla on esimerkiksi mahdollisuus päästä Airbusin uutuuskoneeseen ensimmäisten joukossa, halukkaita löytyy nopeasti yllin kyllin.

 

Maine on kiirinyt kauas.

 

– Suomalaiset ilmailutoimittajat tunnetaan kiinnostuksestaan ja asiantuntevuudestaan aina Airbusin pääkonttorissa Toulousessa asti. Minulle ei ole vielä selvinnyt, miksi näin on juuri Suomessa. Aika monella on kuitenkin lentäjän tausta, Cocommsin vanhempi neuvonantaja Anna-Mari Tiilikainen kertoo.

 

Innostunut ja osaava toimittajakaarti helpottaa viestintäkonsultin työtä.

 

Cocomms on vastannut Airbusin mediasuhteista ja mediaseurannasta Suomessa jo vuodesta 2006. Anna-Marin, Anne Hännisen ja Nina Jousenkylän muodostama Airbus-tiimi koordinoi Airbusin medianäkyvyyttä myös Baltian maissa.

 

Yhteistyö käynnistyi sattumoisin samana vuonna, kun Finnair tilasi Airbusilta A350 XWB -uutuuskoneita. Samainen lentokone käväisi elokuussa Helsinki-Vantaalla.

 

Piipahdus Helsingissä osana vielä testivaiheessa olevan koneen maailmanympärysmatkaa keräsikin lentokentälle sankan joukon asiaan vihkiytyneitä toimittajia tutustumaan käänteentekevään matkustajalentokoneeseen.

 

A350 XWB -koneessa on käytetty uusinta teknologiaa ja tekniikkaa, muun muassa ruostumattomia ja väsymättömiä komposiittirakenteita. Lentoyhtiöt arvostavat myös sitä, että koneen polttoainetehokkuus on 25 prosenttia parempi ja kulut matkustajaa kohti 25 prosenttia pienemmät kuin perinteisissä alumiinirunkoisissa koneissa.

 

Tavalliset lentomatkustajat pääsevät nauttimaan uutuuskoneen matkustamon avarista ja valoisista tiloista loppuvuodesta 2015, kun Finnair saa konemallin käyttöönsä ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä.

Posted By

Marjo Kanerva