Hot or Not? | 20.8.2014

https://cocomms.com/2014/09/08/hot-or-not-20-8-2014/

HOT

Somehaasteet

30 päivän vatsalihasrääkki, jäävesikastelu ja marraskuiset viiksikarvat. Erilaiset haasteet ovat osoittautuneet oivallisiksi keinoiksi sanoman levittämiseen somessa. Kun jalo aate, huumorintaju, nokkeluus ja sosiaalisen median syvä ymmärrys kohtaavat, viraali ilmiö on jo lähes valmis. Mitä seuraavaksi?

 

Big data

Nykyisillä seurantatyökaluilla voidaan kerätä valtava määrä dataa organisaatiota koskevasta keskustelusta ja asenteista sitä kohtaan. ”Big datan” valjastaminen käyttöön on markkinoinnin ja viestinnän nouseva trendi. Data pitää muuttaa näkemykseksi siitä, mihin organisaation viestintää viedään, miten sitä suunnitellaan ja miten tehdään.

 

Tarinassa on voimaa

Haluatko, että sanottavasi jää kuulijan mieleen? Tai haluatko vaikuttaa mielipiteisiin? Kerro silloin tarina! Hyvässä tarinassa on rosoa, se yllättää ja herättää tunteita. Tarinan sankariin voi kuulija samaistua.

 

NOT

Superilmiöt mediassa

Venäjältä vyöryy SUPERhelle! Taivaalle nousee SUPERkuu! Telkkarissa SUPERMarjo laittaa perheen arjen kuntoon. Viro nokittaa Alkon SUPERAlkolla. C’moon tyypit! Meneekö nyt pikkasen överiksi? Ainoa, joka on oikeasti super, on SUPERCELL.

 

Blogien kaupallistuminen

Ennen blogeja tupsahteli verkkoon kuin sieniä sateella, mutta nyt yhä useampi bloggaaja laittaa lipun luukulle. Samaan aikaan blogit jakautuvat yhä enemmän kaupallisiin ja muihin blogeihin. Blogeihin onkin iskenyt musiikkimaailmasta tuttu kuvio, jossa vaihtoehtoina on täysi kaupallistuminen tai pysytteleminen pienempien yleisöjen parissa. Blogit, passé vai ei?

 

Kielteisillä uutisilla mässäily

Talous on miinuksella, syksyllä sataa kuin saavista ja yritykset irtisanovat kuin viimeistä päivää. Kielteiset uutiset ovat kuitenkin ”so last season”. Mitä jos puhuttaisiinkin valoisasti ja tulevaisuudenuskoisesti? Ihana lumitalvi odottaa, kasvu-ura on edessä ja kyllä sitä työvoimaa vielä tarvitaan. Myönteisyys on uusi musta. Kuuliko uutismedia?

Posted By

Nina Jousenkylä