Analytiikasta ja asiakaskokemuksesta lisää vääntöä viestintään

https://cocomms.com/2014/09/08/analytiikasta-ja-asiakaskokemuksesta-lisaa-vaantoa-viestintaan/

Kylillä puhutaan. Suosittelun kulttuuri on yhä vahvemmin ostopäätösten takana ‒ niin bisnespäättäjillä kuin tavallisilla kuluttajilla. Naapurin hyvä tai huono kokemus paikallisesta autokorjaamosta on huomattavasti uskottavampi kuin korjaamon omat markkinointipuheet.

 

Cocommsin Outi Mäkäräinen on kokenut viestintäammattilainen, joka on tutustunut monen kansainvälisen ja suomalaisen yrityksen kiemuroihin. Uransa aikana Outi on havainnut, että kun pintaa vähän rapsutetaan, löytyy aina sama ongelma. Toiminnan lähtötilannetta ei ole analysoitu kunnolla, eikä asiakaskokemusta paranneta pitkäjänteisesti.

 

– Yleensä prosessit ovat kunnossa ja logistiikka rullaa. Markkinointiakin tehdään. Suomalaiset ovat todella hyvää insinöörikansaa, mutta toisen palvelemista pidetään meillä lähes rikollisena toimintana. Ja bisneksen sakatessa kustannussäästöt haetaan yleensä asiakaspalvelusta, Outi sanoo.

 

Analytiikan avulla varmennetaan viestinnän vaikuttavuus.

 

– Meille Cocommsissa on tärkeää, että asiakkaidemme viestintä on vaikuttavaa ja resurssit kohdennetaan juuri oikeisiin asioihin. Tästä syystä meiltä löytyvät nyt myös analytiikkaan ja asiakaskokemuksen kehittämiseen räätälöidyt palvelut. Asiakkaamme saavat kattavan analyysin ongelmastaan sekä selkeät toimenpide-ehdotukset.

 

Outin mukaan nykytila-analyysistä hyötyy jokainen yritys. Vaikka asiakaskokemus päällisin puolisin vaikuttaisi positiiviselta, saattaa pinnan alla piillä yllättäviä kipupisteitä. Kaikenlainen arvaaminen käy kalliiksi.

 

Cocomms räätälöi kokonaisuudet kunkin yrityksen tavoitteisiin ja tarpeisiin sopivaksi.

 

– Kevyellä analyysillä pääsee jo hyvään alkuun. Työkaluja kyllä löytyy jokaiseen tilanteeseen.

Posted By

Saara Laaksonen