Suuria tunteita ja yhteenkuuluvuutta

https://cocomms.com/2014/06/16/suuria-tunteita-ja-yhteenkuuluvuutta/

Olen viime aikoina tuntenut töissä suurempia tunteita kuin miesmuistiin: olen liikuttunut useasti ja ollut ylpeä. Olen nauranut ja itkenyt, tsempannut ja pettynyt. Havahduin tähän tosiasiaan Hongkongissa, jossa olin toukokuussa kansainvälisen verkostomme vuositapaamisessa.

Kollegani ympäri maailmaa kertoivat asiakaskeiseistään upein kuvin ja videoin. He olivat aidosti harjoitelleet ja miettineet esiintymisiään.

Ulkopuoliset gurut toivat keskusteluun kovia juttuja ja kyseenalaistivat nykymaailman viestinnällisiä tottumuksia.

Ryhmä- ja kahdenkeskisissä käytäväkeskusteluissa mentiin suoraan asiaan ja pohdittiin, miltä nykyinen elämänmyllerrys kenenkin mielessä tuntuu.

Viestinnän kansainvälisessä kentässä tapahtuu nyt paljon, ja tahti vaan kiihtyy.

Ilmassa on aivan uudenlaista vipinää ja tunnetta. Ihmiset laittavat itsensä peliin ja hakeutuvat toistensa seuraan – ovat läsnä. Yritykset kertovat rohkeammin tarinoitaan ja kokeilevat uusia juttuja.

Täällä kotimaassa ollaan vielä varovaisempia, mutta pinnan alla kytee. On kuin säilykepurkki olisi ääriään myöten täynnä ja vain odottaisi kimmoketta poksahtaakseen.

Ihmisten välisessä viestinnässä kuvat puhuvat nyt aidosti enemmän kuin tuhat sanaa, videot välittävät asiatiedon lisäksi tunteita ja kokemuksia.

Kokouksissa ei enää kuunnella yksinpuheluita, vaan osallistujat pistetään miettimään asioita keskenään. Meidät jalkautetaan tarvittaessa yhdessä ulos etsimään vastausta maailmalta.

Ilahduttavasti yrityksissä on havahduttu siihen tosiasiaan, että henkilöstö on yhteisöjen osallistamisessa avainroolissa.

Kumppanimme Ketchumin juuri ilmestyneen kansainvälisen Leadership Monitor -viestintätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin ja yritystä koskeviin mielipiteisiin vaikuttavat eniten perhe ja tuttavat. Ei siis ole aivan sama, mitä työntekijät työnantajastaan puhuvat.

Tämä murroksen keskeltä syntyvä uusi maailma vaatii johtajiltaan uudenlaista osaamista.

Vahvoja ovat ne, jotka uskaltavat näyttää heikkoutensa. Arvostusta ansaitsee, jos kyseenalaistaa nykyiset rakenteet. Itsensä peliin laittavat sankarit oivaltavat, että ongelmia kannattaa ratkoa yhdessä työntekijöiden kanssa.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että tässä uudessa ajassa onnekkaimpia tulevat olemaan ne, jotka intohimoisesti ja sisintään kuunnellen pyhittävät elämänsä muiden auttamiseen.

Mikään muu ei enää riitä.

 

Posted By

Kaija Pohjala