5000 miljardia euroa

https://cocomms.com/2014/03/05/5000-miljardia-euroa/

Viestintäkonsultin on hyvä osata kirjainten lisäksi myös numerot, ainakin mikäli työskentelee talousviestinnän ja finanssisektorilla toimivien yritysten parissa. On myös ymmärrettävä, miten pääomamarkkinat toimivat: mitä tarkoittavat esimerkiksi credit crunch, fiscal cliff, Abenomics ja tapering.

 

Onnekseni saan työssäni tutkailla globaaleja finanssimarkkinoita näköalapaikalta. Tapaan lähes viikoittain asiakkaidemme, maailman johtavien varainhoitotalojen, salkunhoitajia, strategeja ja ekonomisteja. Erityisiä tähtihetkiä ovat tapaamiset finanssimaailman rokkistarojen, kuten talousnobelisti Paul Krugmanin tai sijoittajakonkari Jim Rogersin kanssa.

 

Ei arkikaan tylsää ole. Vastoin ilmeisen yleistä harhaluuloa viestintäkonsultin työ ei todellakaan ole tiedotteiden tuuppamista maailmalle.

 

Mitä sitten teen? Seuraan mediaa, erityisesti talousmediaa, tietääkseni mistä puhutaan ja mistä kukakin toimittaja kirjoittaa. Parhaassa tapauksessa voin tarjota toimittajalle lisätietoa tai asiantuntijahaastattelun toimittajaa kiinnostavasta aiheesta, asiakkaallemme jutun lehteen. Tarvittaessa ehdotan asiakkaalle, että se järjestää poliittisille päättäjille koulutustilaisuuden hedgerahastoista tai ETF-koulun toimittajille.

 

Seuraan myös finanssitoimialan eri markkinaosapuolia: asiakkaidemme kilpailijoita, markkinoita valvovia ja säänteleviä viranomaisia sekä alalla toimivia järjestöjä. Toimin ulkomaisten asiakkaideni silminä ja korvina Suomen markkinoilla. Yhtä tärkeää kuin auttaa asiakastamme viestimään Suomessa, on pitää asiakas ajan hermolla Suomen tapahtumista.

 

Yrityskauppatilanteissa tai muuten Suomen markkinoille mieliville yrityksille teemme luotauksia ja kartoituksia päätöksenteon pohjaksi. Tämä osa viestintäkonsultin työtä ei näy julkisuuteen. Joskus jopa teemme kaikkemme, ettei asiakas päädy lööppeihin tai lehtien palstoille. Näin on monesti laita riski- ja kriisiviestintätapauksissa.

 

Oli sitten kyse julkisuuden maksimoinnista tai minimoinnista, viestintäkonsultti on eräänlainen harmaa eminenssi. Emme pidä meteliä itsestämme, emmekä itse näy julkisuudessa. Toimimme kuiskaajana kulisseissa, annamme asiakkaamme loistaa. Olemme tehneet työmme hyvin silloin, kun asiakkaamme saavuttaa viestinnän avulla liiketoimintatavoitteensa, kun yrityskauppa on viety onnistuneesti päätökseen tai varainhoitajan tunnettuus on kasvanut ja se on saanut asiakkaikseen lisää suomalaisia sijoittajia.   

 

Otsikon luku 4 975 300 000 000  – lähes 5 tuhatta miljardia – on Cocommsin asiakkaina olevien varainhoitoyhtiöiden hallinnoimien varojen yhteenlaskettu määrä euroissa. Se on yli 25 kertaa enemmän kuin Suomen bruttokansantuote.

Posted By

Anna-Mari Tiilikainen