Elämäsi kunnossa

https://cocomms.com/2014/01/13/elamasi-kunnossa/

Vuoden alussa naistenlehtien palstat täyttyvät 5-2:sta ja muista tehokkaista tavoista tiputtaa joulukilot, paremman elämän lupauksista ja neuvoista, miten saavutetaan tasapainoinen, hyvinvoiva arki. Lupaamme liikkua enemmän, syödä terveellisemmin, huolehtia riittävästä unesta, tavata enemmän ystäviä ja olla kaikin tavoin parempia ihmisiä. Sitten huhkitaan hulluna, ravataan ryhmätunneilla.

 

Usein hittidieettejä jaksetaan korkeintaan hiihtolomiin. Jos tuloksia ei heti tullutkaan, liu’utaan takaisin vanhoihin ummehtuneihin tapoihin. Kun tavoitteena on kokonaisvaltainen, elämänmittainen hyvinvointi, ei tarjolla ole pikavoittoja. Keho ja mieli tarvitsevat jatkuvaa hellää huolenpitoa, tasapainoa sekä kykyä kuunnella itseään.

 

Sama koskee myös viestintää. Spontaaneilla toimenpiteillä ja näyttävillä tempauksilla voidaan saada aikaan upeaakin näkyvyyttä, mutta pidemmällä aikavälillä tarvitaan pitkäjänteistä suunnittelua ja viestinnän eri osa-alueiden keskinäistä koordinointia – välillä tietysti myös uusia tuulia ja tapoja toimia. Kärsivällisyys ja pienet muutokset toimivat paitsi omassa hyvinvoinnissa myös viestinnän kehittämisessä. Muutoin sammutellaan tulipaloja tai jojoillaan.

 

Uuden vuoden kynnyksellä onkin hyvä kuulostella, miten teidän viestintänne voi. Ovatko kaikki eri viestinnän osa-alueet tasapainossa keskenään vai onko joku osa jäänyt huomiotta? Mitkä vuoden 2014 tavoitteet olivatkaan ja miten ne oikeasti saavutetaan? Vaikka sisäinen viestintä ja mediasuhteet sujuisivat lihasmuistista, onko vaikuttajaviestintä kunnossa? Olisiko viestintäpalettiin syytä lisätä yksi treenikerta kriisiviestintää? Pitäisikö tänä vuonna testata jotain aivan uutta lajia, vaikkapa liittyä Instagramiin ja Vineen?

 

Jos viestintä, markkinointi, liiketoiminnot ja organisaation strategia eivät keskustele keskenään, jää onnistumisia varmasti toteutumatta. Pitkäjänteinen, tasapainoinen ja suunnitelmallinen ote, omat erityistarpeet huomioiden, tuo varmasti tuloksia.

 

Mikäli tehtävän haasteellisuus ahdistaa, pyydä avuksesi viestinnän personal trainer. Yhdessä saamme sinut elämäsi viestintäkuntoon.

Posted By

Katariina Juvonen