”Tule meille töihin ‒ katso kuvat ja video!”

https://cocomms.com/2013/09/02/tule-meille-toihin-%e2%80%92-katso-kuvat-ja-video/

Moni valveutunut diginatiivi on jo lähtenyt markkinoimaan itseään somessa erottuakseen työmarkkinoilla. Pystytetään blogeja, kuvataan videoita, tehdään visuaalisia ansioluetteloita ja käynnistetään Twitter-suosittelukampanjoita.

 

Eikä some-presenssin hoonaaminen tai työnhakuvideot ole vain media- ja markkinointialan juttu. Pääkaupunkiseudulla myös keittiö- ja siivous- ja opetus- sekä päivähoidon ja terveydenhuollon keikkatöiden hakijat voivat liittää hakemukseen itsestään esittelyvideon.

 

Työnhakijoille on siis pilvin pimein erilaisia mahdollisuuksia pistää positiivisella tavalla rekrytoijan silmään.

 

Eikö olisi reilua, että myös työpaikasta olisi yhtä lailla tarjolla tietoa työnhakijoille?

 

Nythän valitettavan usein varsinkin isojen yritysten kohdalla ilmoituksessa ei ole edes lisätietojen antajaa ja haastatteluun asti pääsevä näkee työpaikasta usein vain neuvotteluhuoneen. Jollei yrityksestä tunne ketään, eikä siitä löydy vaikkapa lehtijuttuja tai verkosta kunnolla tietoa, on paikan hengestä ja tekemisistä vaikea saada selkoa.

 

Toisinkin voi olla. Ylellä käytetään muun muassa Pinterestiä rekrytoinnissa. Kyllä se vain kummasti tuo potentiaalista työpaikkaa hakijaa lähemmäksi, kun näkee tulevan pomonsa ja kollegansa kasvot ja kuulee heidän toiveistaan.

 

Ja jos oikein houkutteleva haluaa olla, niin hakuprosessi kannattaa hoitaa vimpan päälle.

 

Työnhakijan sydäntä lämmittää varmasti, jos prosessin etenemisestä kerrotaan avoimesti ja lopullisen valinnan taustoja avataan. Työnhakukokemus jää positiivisesti mieleen, jos hakija saa vaivanpalkaksi pienen lahjan tai miten olisi – kiitosvideon. Työnhakijaa auttaisi varmasti kuulla, millaisen vaikutelman oli tehnyt.

 

Ja eihän sitä tiedä, vaikka se työnhakija olisi joskus myöhemmin potentiaalinen asiakas. Markkinointia ja viestintää se HR:kin.

 

Posted By

Päivi Vuolle